Smještaj

Kontakt

Ankin dvor - apartmani


Moderno uređeni apartmani, kategorizirani s 4 zvjezdice, površine 35-40 m2 za dvije do četiri osobe. Sastoje se od dvokrevetne spavaće sobe, kupaonice i kuhinje s blagavaonicom i boravkom u kojem se nalazi dodatni ležaj za jednu ili dvije osobe. Apartmani su klimatizirani, opremljeni televizorom i internet pristupom (Wi-Fi).
​​​​​​​Objekt je u neposrednoj blizini kompleksa Toplica Lipik, s vlastitim dvorištem i sigurnim parkingom. Prijava se vrši u prijemnoj kancelariji ili na info pultu Toplica.
Za boravak u Ankinom dvoru plaća se boravišna pristojba 0,93 € / 7,00 kn po osobi i danu.​​​​​​

Kontakt

Kamene kupke

Na raspolaganju je 7 dvokrevetnih soba kategoriziranih sa 4 zvjezdice. Sobe su klimatizirane, opremljene televizorom i internet pristupom te pružaju predivan pogled na stoljetni lipički perivoj i paviljon Izvor. Svaka soba ima kupaonicu s tušem. Objekt se nalazi u neposrednoj blizini restorana i ostalih dijelova Toplica.
​​​​​​​Za boravak u Kamenim kupkama plaća se boravišna pristojba 0,93 € / 7,00 kn po osobi i danu.

Kontakt

Pročelnica službe za fiziklanu medicinu i rehabilitaciju
prim. dr. sc. Senka Slivar, dr. med. spec. fizikalne medicine i rehabilitacije
​​​​​​​Tel: 034/ 440 - 739

Voditeljica odjela:
Marica Topić, dr.med. spec. fizikalne medicine i rehabilitacije
Tel: 034/ 440 - 731

Glavna sestra odjela:
Dunjica Karniš, mag.med.techn.
Tel: 034/ 440 - 739

Glavni fizioterapeut odjela:
Alica Bortot, bacc.physioth.
Tel: 034/ 440 - 722

Fontana

Objekt raspolaže s 13 jednokrevetnih i 46 dvokrevetnih soba, podijeljen je na prizemlje i dva kata, ima dizalo i vlastitu vježbaonicu te je povezan grijanim hodnicima sa zgradom fizikalnih terapija, restoranom, bazenom i ostalim dijelovima Toplica. Na svakom katu je liječnik i medicinska sestra/tehničar.

Dvokrevetne sobe su velike i prostrane s lijepim pogledom na stoljetni park te osiguravaju mir i tišinu dok jednokrevetne sobe omogućuju privatnost svakom korisniku. Svaka soba ima kupaonicu i televizor. Sobe su opremljene televizorima i besplatnim pristupom internetu.
​​​​​​​
Objekt je podijeljen na dva dijela - novi i stari. U novom dijelu koji se naziva Fontana jug nalaze se obnovljene dvokrevetne sobe koje su kategorizirane s 3 zvjezdice te se u njima nalazi kupaonica s tušem, dok su u drugom dijelu dvokrevetne sobe s kupaonicama u kojima su kade. Sve jednokrevetne sobe u kupaonicama imaju tuš.

Smještajni objekt namijenjen je korisnicima kojima tuđa njega i pomoć tijekom boravka nisu potrebni kontinuirano kroz 24 sata. 

Za boravak u kategoriziranim sobama plaća se boravišna pristojba 0,93 € / 7,00 kn po danu i osobi.​​​​​​​

Kontakt

Voditeljica bolesničkog odjela:
Kristina Dumančić, dr. med. spec. fiz. med. i reh. - subspec. reumatologije
Tel: 034/ 440 - 782

Glavna sestra odjela:
Jasmina Stokić, bacc.med.tech.
Tel: 034/ 440 - 783

Glavni fizioterapeut odjela:
Siniša Almaši, dipl.physioth.
Tel: 034/ 440 - 786

Dependence

Odjel Dependence  kapaciteta 39 kreveta, sastoji se od 18 dvokrevetnih i trokrevetnih soba. Sobe su klimatizirane i opremljene televizorom. Korisnicima je na raspolaganju poseban prostor za odmor i druženje. Na odjelu se nalazi vježbaonica, hidroterapija i povezan je toplom vezom s fizikalnim terapijama i restoranom. Dostupna je besplatna internetska veza (WiFi) i odvojeni prostor s računalom te čitaonica.

​​​​​​​Posjete su dozvoljene od 16,00 do 17,00 sati svakog radnog dana, a subotom i nedjeljom te blagdanom od 15,00 do 17,00 sati.


Kontakt

Zamjenik ravnatelja:
Ivan Pavao Čevizović, dr.med. spec. fiziklane medicine i rehabilitacije
​​​​​​​Tel: 034/ 440 - 720

Voditeljica bolesničkog odjela:
prim. Merisanda Časar Rovazdi, dr.med. spec. neurologije
​​​​​​​Tel: 034/ 440 - 707

Glavna sestra:
Dubravka Paik, bacc.med.tech.
​​​​​​​Tel: 034/ 440 - 723

Glavni fizioterapeut odjela:
​​​​​​​Andrea Stanar, bacc.physioth
​​​​​​​Tel: 034/ 440 - 711

Odjel III
Voditeljica bolesničkog odjela:
​​​​​​​Vedrana Vondrak, dr.med. spec. fizikalne medicine i rehabilitacije
​​​​​​​Tel: 034/ 440 - 740

​​​​​​​Glavna sestra odjela:
Ružica Žilić, dipl.med.techn.
​​​​​​​Tel: 034/ 440 - 745

Glavni fizioterapeut odjela:
Marijan Vončina, dipl.physioth.
​​​​​​​Tel: 034/ 440 - 710
Odjel IV
Voditeljica bolesničkog odjela:
​​​​​​​dr. sc. Lana Bobić Lucić, dr. med. spec. fiziklane medicine i rehabilitacije
​​​​​​​Tel: 034/ 440 - 754

Glavni med. tehničar odjela:
Saša Majić, dipl.med.tech.
​​​​​​​Tel: 034/ 440 - 755

Glavni fizioterapeut odjela:
Ljiljana Tvorek, bacc.physioth
​​​​​​​Tel: 034/ 440 - 756

Odjel II

Odjel se nalazi u Kurhotelu na drugom katu gdje su smješteni bolesnici kojima je djelomično potrebna skrb druge osobe. 

Smještajni kapacitet odjela je 33 kreveta. Pacijenti su smješteni u 16 dvokrevetnih i jednokrevetnih soba. 
Na odjelu se nalazi restoran sa čajnom kuhinjom koji ujedno služi kao dnevni boravak tako da bolesnici mogu gledati televiziju ili igrati društvene igre. 
Fizikalne terapije bolesnici većinom obavljaju na odjelu na kojem se nalazi vježbaonica, termoterapija sa parafinom, kade za hidroterapiju sa dizalicama za bolesnike, a postoji i sanitarni čvor prilagođen invalidima za obavljanje osobne higijene. 
Skrb za bolesnike organizirana je kroz 24 sata te je brojem osoblja prilagođena skrbi bolesnika djelomično ovisnih o tuđoj pomoći.

Na odjelu je dostupna besplatna internetska veza (WiFi)

​​​​​​​Posjete su dozvoljene od 16,00 do 17,00 sati svakog radnog dana, a subotom i nedjeljom te blagdanom od 15,00 do 17,00 sati.​​​​​​​

Odjel III

Odjel je smješten na prvom katu Kurhotela, smještajni kapacitet je 42 kreveta raspoređenih u 16 soba.
Na odjelu je najveći broj bolesnika ovisnih o tuđoj njezi i pomoći. Svaka soba ima toalet, a potrebe za kupanjem obavljaju se u kadama za hidroterapiju ili tušu prilagođenom za bolesnike ovisne o tuđoj pomoći.

Na odjelu postoji mjesto za obavljanje vjerskih potreba za bolesnike koji ne mogu otići do bolničke kapelice, a vjerske potrebe moguće je dogovoriti u bolesničkoj sobi u dogovoru sa glavnom sestrom odjela. 
Obitelji koja želi biti uz bolesnika više vremena moguće je dogovoriti smještaj na istom odjelu ili na nekom drugom odjelu u bolnici te na taj način sudjelovati u skrbi za bolesnika i educirati se o provođenju skrbi bolesnika nakon odlaska iz naše ustanove.

Uz hidroterapiju na odjelu postoji vježbaonica za bolesnike i termoterapija sa parafinom. 
Intenzivna skrb provodi se tijekom 24 sata i brojem osoblja prilagođena je skrbi bolesnika ovisnog o tuđoj pomoći.

Posjete su dozvoljene od 16,00 do 17,00 sati svakog radnog dana, a subotom i nedjeljom te blagdanom od 15,00 do 17,00 sati.


​​​​​​​

Odjel IV

Odjel se nalazi u u prizemlju Kurhotela, smještajni kapacitet je 28 kreveta podijeljenih u 14 dvokrevetnih soba. 

Svaka bolesnička soba ima televizor, a sanitarni čvorovi prilagođeni su koliko je moguće potrebama bolesnika. Pacijenti smješteni na tom odjelu imaju mogućnost obaviti svu fizikalnu terapiju osim bazena. 

Odsjek je prilagođen bolesnicima kojima je potrebna minimalna pomoć u samozbrinjavanju, svaki pacijent na odsjeku ima svoga liječnika i medicinsku sestru a zdravstvena skrb je organizirana tijekom 24 sata i prilagođena je pacijentima smještenim na odjel.

Posjete su dozvoljene od 16,00 do 17,00 sati svakog radnog dana, a subotom i nedjeljom te blagdanom od 15,00 do 17,00 sati.


Dokument

Preuzmite kompletan Pravilnik o Kućnom redu u PDF formatu:

Pravo na zdravstvenu zaštitu ostvaruje se na temelju važećih dokumenata:
- zdravstvene iskaznice;
- iskaznice dopunskog osiguranja;
- uputnice liječnika primarne zdravstvene zaštite i
- odobrenja liječničkog povjerenstva.

Pacijenti se primaju na rehabilitacijsko liječenje u Toplice Lipik sukladno propisima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Prijem pacijenata obavlja se radnim danom u terminu od 08,00 do 12,00 sati. 

Za vrijeme dok se nalaze na liječenju pacijenti imaju pravo na prehranu u skladu sa svojim svjetonazorom.
Vrstu, količinu i kakvoću hrane, ovisno o prirodi bolesti, određuje u svakom konkretnom slučaju liječnik.
Na temperaturnoj listi bilježe se podaci o prehrani, odnosno dijeti koja je pacijentu propisana. Pacijentima kojima je određena dijetna prehrana ne bi trebali konzumirati hranu pripremljenu izvan Toplica. 

U prostorima Toplica Lipik nije dopušteno pušenje.

Pacijenta iz Toplica može otpustiti isključivo liječnik. Pacijenta se ne može zadržavati na stacionarnom liječenju protiv njegove volje.

Pacijenti imaju pravo na pritužbe i pohvale na rad i ponašanje medicinskog i drugog osoblja Toplica Lipik. Svoje usmene pritužbe i pohvale iznose voditelju odjela odnosno glavnoj sestri odjela.
Pismene pritužbe se unose u Knjigu žalbe koja se nalazi u Prijemnoj kancelariji ili u sandučić za pohvale i pritužbe koji se nalazi u zgradi Fizikalne terapije. Prilikom iznošenja pritužbi i pohvala, poželjno je da pacijenti navedu svoje puno ime i prezime.

Ukoliko pacijenti nisu zadovoljni poduzetim mjerama odgovornih djelatnika, mogu se obratiti ravnatelju Toplica Lipik.
Ravnatelj je dužan odmah postupiti po prigovoru i o poduzetim mjerama pismeno obavijestiti podnositelja prigovora, a najkasnije u roku od 3 dana.

Posjete pacijentima su dozvoljene od 16,00 do 17,00 sati svakog radnog dana, a subotom i nedjeljom te blagdanom od 15,00 do 17,00 sati.

Za vrijeme liječenja u Toplicama, pokretni pacijenti mogu prisustvovati vjerskom obredu u kapelici  u dogovorenom terminu s vjerskom zajednicom.

Osobama druge vjeroispovijesti koje se nalaze na liječenju u Toplicama Lipik, a koje nisu u mogućnosti svoje vjerske potrebe zadovoljiti u kapelici ili bolesničkoj sobi, može se na njihov zahtjev ili na zahtjev rodbine, dozvoliti posjeta svećenika ili vjerskog službenika radi obavljanja obreda, s tim da se prethodno jave glavnoj sestri odjela.

Novac, nakit i ostale vrijedne stvari, pacijenti i gosti koji ostaju na smještaju ili bolničkom liječenju trebali bi ostaviti kod kuće obzirom da Toplice Lipik ne preuzimaju odgovornost u slučaju gubitka ili otuđenja istih.